Kouvolan Teatteri – Patriarkka

Jäsenetuna liput 20 € (norm. 25 €)

Patriarkka. Osuva perhedraama. Nokkelaa ja tunnistettavaa ajankuvaa meistä suomalaisista.

”Kiitos, kun sain nähdä sukuni ulkopuolisin silmin. Koskettava, pysäyttävä, hauska, kaunis, totta.”

 

Heimo Harjun elämässä perheelle ei ole jäänyt tilaa. On ollut työ, projekteja, uuden rakentamista. Nyt hän viettää eläkepäiviä ulkomailla vaimonsa Virpin kanssa, kunnes keksii haluavansa vielä yhden projektin ja palata Suomeen – ja Virpi seuraa mukana, kuten aina ennenkin.

Kotiinpaluujuhla osoittautuu käänteentekeväksi, eikä aivan odotetulla tavalla, sillä pintaan nousee asioita, jotka ovat odottaneet ulospääsyä. Tilannetta ei kevennä edes Kale-ystävän ehtymätön huumori. Miehuuden mallit päätyvät tuuletettavaksi, Virpi miettii rooliaan vaimona ja äitinä – ja nelikymppisillä lapsillakin on sanottavaa.

”Upeaa! (…) Patriarkka huumaa ja koukuttaa. Näyttelijöiden, ohjaajan ja kirjoittajan taidonnäyte!” 

Yksi viime vuosien merkittävimmistä kotimaisista teoksista.
Tarina kertoo parisuhteen kaaresta, vanhemmuudesta sekä sukupolvista. Se koskettaa ja kannustaa puhumaan, tarttumaan unelmiin ja pitämään huolta lähimmistä. Rooleissa mm. elokuvista tuttu Hannu Kivioja ja Nina Petelius-Lehto.

”Hienoja roolisuorituksia! Suosittelen.”

Teksti Juha Jokela
Ohjaus Tiina Luhtaniemi
Rooleissa Hannu Kivioja, Nina Petelius-Lehto, Panu Poutanen, Petteri Hautala, Emma-Sofia Hautala, Satu Taalikainen, Juha Hippi, Mirva Kuivalainen, Sami Kosola ja Tiina Winter

Jäsenetuna liput 20 € / kpl (norm. 25 €) seuraaviin näytöksiin: la 5.1. klo 18, pe 18.1. klo 19. Lippuetu on voimassa ainoastaan Hyödynnä etu -painikkeen kautta. Etulippuja voi ostaa neljä kappaletta per jäsen.

 

 

keyboard_arrow_down
Katso myös nämä