Kuopion kaupunginteatteri – Bernarda Alban talo

Ennakko-ostajan etuna 10€ alennus!

Bernarda Alban talo

Ensi-ilta 10.4 Kuopin kaupunginteatterissa

Käyttämällä etukoodia saat 10€ alennuksen perushintaisesta lipusta.

Etukoodin löydät hyödynnä etu-napista.

Max 2 lippua / koodi. Tarjous voimassa 28.2.2019 asti.

Fridan ohjaajan uusin teos Kuopioon!

Bernarda Alban talo on näytelmä Espanjan maalaiskylien naisista. Se kertoo matriarkasta, joka leskeksi jäätyään sulkee viisi 20-40-vuotiasta tytärtään taloonsa viettämään suruaikaa ja pitämään heidät erossa maailman ja etenkin miesten houkutuksilta. Hän vahtii tyttöjä rankalla kädellä traagisin seurauksin. Näytelmässä miehet loistavat poissaolollaan, ja tämä saa läpi näytelmän kulkevan seksuaalisen jännitteen tihentymään käsin kosketeltavaksi.

Lorca kirjoittaa kuvia, alati tihentyviä tunnelmia, pidätettyä intohimoa, hän tiivistää alistamisen mekanismit rytmiksi, päästää tunteen valloilleen kaiken menneessään vieväksi luonnonvoimaksi ja pakottaa sen myös hiljaiseksi, sisälmyksiä korventavaksi tuleksi. Lorca ei kirjoittanut vain näytelmätekstiä, hän kirjoitti esityksen.

Minna-näyttämöllä nähdään Anne Rautiaisen visuaalinen ja liikkeellinen tulkinta, joka tekee oikeutta Lorcan teoksen poeettisuudelle ja tunnevoimaisuudelle. Koreografian teokseen tekee maailmankuulu suomalainen koreografi Kaari Martin. Mukana myös muusikko Teho Majamäki.

https://kuopionkaupunginteatteri.fi/bernardaalbantalo

keyboard_arrow_down
Katso myös nämä