IL – Liiton asiantuntijapalvelut

Jäsenenä käytössäsi on laajat ja monipuoliset asiantuntijapalvelut työsuhteeseen, uraan ja työnhakuun sekä palkka-asioihin.

Insinööriliiton työsuhdeneuvonta opastaa ja auttaa työsuhteisiin ja työelämän arkeen liittyvissä asioissa. Tyypillisesti työsuhdeneuvontaan otetaan yhteyttä, jos työsuhteen ehdoissa ilmenee epäselvyyksiä tai työolosuhteissa tapahtuu ei-toivottuja muutoksia. Työsuhdeneuvonnan asiantuntijoiden avulla varmistat työelämän kitkatilanteissa, mitkä ovat oikeutesi ja velvollisuutesi työntekijänä. Lisäksi saat neuvoja tavoista, joilla ongelmatilanteita kannattaa lähteä ratkomaan. Ongelmia on mahdollista ennaltaehkäistä tarkastuttamalla erilaiset työsuhteeseen liittyviin sopimukset liiton asiantuntijoilla ennen allekirjoittamista. Näin varmistat, että ymmärrät sopimuksen sisällön ennen allekirjoittamista ja vältyt mahdollisilta ikäviltä yllätyksiltä. Työsuhdeneuvonnassa jäseniä palvelevat asiamiehet, lakimiehet ja työsuhdeneuvojat.

Insinööriliiton urapalvelut auttavat työnhakuun, oman uran suunnitteluun ja koulutusvaihtoehtojen pohdintoihin liittyvissä kysymyksissä. Ura-asiantuntijoiden apu kannattaa hyödyntää kaikissa uran eri vaiheissa. Monipuolisesta valikoimasta voit valita itsellesi sopivimmat tavat; käytä palveluja verkossa, osallistu urakoulutuksiin tai hyödynnä henkilökohtaista ohjausta. Palkkaneuvonta auttaa jäseniä palkkaan ja palkkaneuvotteluihin liittyvissä kysymyksissä.

Palkkaneuvonnan palveluja kannattaa käyttää, jos mietit palkkatoivetta työhakemukseen, pohdit sopivaa palkkatasoa työtehtäviesi muuttuessa nykyisessä yrityksessä tai jos koet nykyisen palkkasi olevan jäljessä yleisestä palkkatasosta. Palkkapohdintoihin on tarjolla sekä monipuolisia työkaluja verkossa että henkilökohtaista neuvontaa.

 

keyboard_arrow_down
Katso myös nämä