Työttömyysturva

Työttömyysturvaa KOKO kassan kautta

Tradenomien jäsenenä olet vakuutettu työttömyyden varalta ja saat meiltä työttömyysturvaa koskevaa neuvontaa.

Täysjäsenyyteen sisältyy Korkeasti koulutettujen työttömyyskassa KOKOn jäsenyys, johon liittymisen edellytyksenä on voimassa oleva työsuhde. Poikkeuksena ovat yrittäjäjäsenyys ja eläkeläisjäsenyys, joihin työttömyyskassan jäsenyys ei kuulu.

KOKO-kassan jäsenyys toimii vakuutuksena työttömyyden varalle eli työssäoloehdon kerryttyä täyteen KOKO-kassa maksaa työttömäksi jäävälle jäsenelle työttömyyspäivärahaa.

Työssäoloehdon ei välttämättä tarvitse kertyä yhtäjaksoisesti eli sitä voi kerryttää useamman työsuhteen aikana pätkissä ja myös osa-aikaisessa työssä.

Mikäli et jostain syystä ole liittynyt heti Tradenomien jäsenyyden alussa KOKO-kassan jäseneksi (esim. et ole ollut liittymishetkellä työsuhteessa tai olet ollut toisen työttömyyskassan jäsen), voit hakea KOKO-kassan jäsenyyttä myöhemmin jäsenyyden aikana.

 

YRITTÄJÄN TYÖTTÖMYYSKASSA

Työttömyysturvalain yrittäjämääritelmän täyttävän henkilön tulee vakuuttaa itsensä työttömyyden varalle yrittäjäkassassa (AYT-kassa). Päätoimisen palkkatyön ohella yrittäjänä työllistyvän kannattaa pääsääntöisesti olla jäsenenä palkansaajakassassa (KOKO-kassa).

Yrittäjiksi katsotaan työttömyysturvalain mukaisesti sekä “varsinaiset” yrittäjät, jotka yrityksessä työskentelemisen lisäksi omistavat yrityksen, että tietyin rajauksin myös yrityksessä johtavassa asemassa olevat osaomistajat ja yrityksessä palkkatyötä tekevät yrityksen omistajan perheenjäsenet.

Tutustu lisää työttömyysturvaan ja ota tarvittaessa yhteyttä ”Hyödynnä etu” -linkin kautta!

keyboard_arrow_down
Katso myös nämä