IL – Yksityiselämän lakineuvonta

Puhelinneuvonta yksityiselämän oikeusasioissa

Insinööriliitolla on Eversheds Asianajotoimiston kanssa sopimus puhelinneuvonnasta jäsenten yksityiselämän oikeusasioissa. Itse palvelu on ilmainen ja koskee myös jäsenen kanssa samassa taloudessa asuvien perheenjäsenten asioita.

Neuvonta koskee yksityiselämän oikeusasioita. Neuvoa voi kysyä esimerkiksi perinnöistä ja testamentista, avioehdosta, osituksesta ja lahjoista. Aihepiirin ulkopuolella jäävät työ- ja virkasuhteeseen sekä työtehtäviin liittyvät kysymykset. Niissä on käännyttävä Insinööriliiton työsuhdeneuvonnan puoleen.

Puhelinneuvontaa annetaan arkisin klo 10–16 neuvontanumeroissa:

  • Helsinki 010 684 1400
  • Hämeenlinna 010 684 1401
  • Jyväskylä 010 684 1402
  • Tampere 010 684 1403
  • Turku 010 684 1404

Mainitse, että haluat Insinööriliiton jäsenelle kuuluvaa puhelinneuvontaa. Ilmoita asianajajalle nimesi ja jäsennumerosi. Keskustelun sisältö on luottamuksellinen ja jää asianajajan vaitiolovelvollisuuden piiriin.

Palvelun laajuus Tarkoitus on, että liiton jäsen voi esittää ja lakimies selvittää asian puhelimessa ilman perehtymistä asiakirjoihin tai sähköposteihin. Palvelu ei kata asiakirjojen laatimista. Asianajaja ei hyvän asianajotavan mukaan voi ottaa vastuuta kysyjän itse laatiman asiakirjan oikeudellisuudesta ja laillisuudesta. Sopimuksen mukaan asianajaja ei neuvo asiassa, jota hoitaa muu asiamies taikka, jota jäsen on itse ryhtynyt ajamaan oikeudessa tai viranomaisteitse. Liitto ei kustanna myöskään jäsenten yritys- ja sijoitustoimintaan tai luottamustehtäviin liittyvää neuvontaa. Neuvontamahdollisuuksien ulkopuolelle jäävät työttömyysturva-, vakuutus-, eläke- ja muut sosiaaliturva-asiat.

Elisa Oyj veloittaa yritysnumeroihin soitettaessa seuraavasti: soitettaessa kiinteän verkon liittymästä 8,35 snt/puh + 6,00 snt/min ja matkaviestinverkon liittymästä 8,35 snt/puh + 17,17 snt/min.

keyboard_arrow_down
Katso myös nämä