Tervetuloa Ylläsranta 1

Ylläsranta 1 sijaitsee Kolarin Ylläksellä osoitteessa Rantasaarentie 2, Ylläsjärvi.

Olemme koostaneet tähän oleellisia tietoja, jotta lomasi olisi mahdollisimman onnistunut.

Lomaosakkeen avain löytyy oven vieressä olevasta avainlaatikosta. Avauskoodi on 6969.
Tarkista avainkoodi vielä lomaasi edeltävällä viikolla tältä sivulta. Koodit päivitetään aika-ajoin, täällä kerrotaan aina toimiva koodi.

Saapuessasi mökille tarkista eteisessä, että lämmitystä ohjaava poissaolokytkin on ”kotona” asennossa.

Älä missään tapauksessa muuta avainkaappiin asetettua avauskoodia.

Avain pidetään avainkaapissa aina! Vuokralainen maksaa oven avauksesta aiheutuneet kulut. Mikäli avain ei ole laatikossa, veloitetaan kustannukset edelliseltä vuokralaiselta. Mökin sisältä löytyy toinen avain, jota käytetään käyttöavaimena loman aikana. Jätä käyttöavain lähtiessä sisälle mökkiin.

Lomakohde on käytössä saapumispäivänä klo 16.00 ja se on luovutettava lähtöpäivänä klo 11.00. Mikäli lähdette kohteesta jo aikaisemmin, ilmoittathan siitä päivystykseemme.

* HUOM: Mikäli sairastut lomasi aikana koronaan, toimi terveydenhuollon antamien ohjeiden mukaan ja ilmoita sairastumisesta myös meille viipymättä *

 

Tähän kohteeseen on mahdollista tilata mökkikohtaisesti seuraavia etuja:

 • Ruokaostokset jo valmiiksi jääkaappiin odottamaan lomasi alkua!
  Tee tilaus verkkokaupassa www.k-ruoka.fi/kauppa/k-supermarket-kittila ja kirjoita lisätietokenttään Member+ Exclusive Ylläsranta 1. Teethän lauantaille ajoittuvan tilauksesi viimeistään torstaina klo 20.00 mennessä.
 • Vuokravälineet mökille toimitettuna!
  Voit vuokrata ennakkoon urheiluvarusteita mökille toimitettuina.

  • JemesSportin tarjonnassa on kattava tarjonta talvi- ja kesäurheiluvälineitä. Voit vuokrata haluamasi varusteet jo ennakkoon mökille toimitettuna. lähetä tilauksesi viestillä info@jemessport.fi. Kerro hyödyntäväsi Member+ edun saadaksesi toimituksen ja vuokrauksen jäsenetuhinnoin. Tutustu tarjontaan osoitteessa jemessport.com
  • Talviurheiluvarusteita voit tilata myös Pihka Outdoorsilta jäsentuhinnoin mökille toimitettuna. Lue lisää Pihka outdoorsin edusta
 • Aakenus Grill restaurant -20% mökissä majoittujille!
  Aakenus Grill Restaurant tarjoaa 20%:n alennuksen ala Carte annoksistaan, kun kerrot tilatessasi majoittuvasi Memberplus -mökissä. Iso-Ylläksentie 1, Ylläsjärvi. Kysy nouto tai kotiinkuljetus mahdollisuutta! p. 016-565 440 tai email: restaurant@aakenus.fi / www.aakenus.fi
 • Lopppusiivous hintaan 90€. (Mökin vuokraan ei sisälly loppusiivousta).  Tilaukset info@memberplus.fi vähintään kolme päivää ennen luovutuspäivää.

Viestin loppuosasta löydät ohjeita ja vinkkejä lomahuoneistosta.

Tutustu siivousohjeeseen, joka löytyy tämän sivun lopusta.

Palaute

Lomahuoneiston esittelysivulta löytyy arvosteluosio, johon toivoisimme sinulta arviota mökistä. Voit jättää sinne myös vinkkejä seuraaville vierailijoille Kommentti -osioon. Palautteen voi antaa memberplus.fi -sivuston kautta: Valitse oikealta yläkulmasta ”Oma tili” ja valitse sieltä varaus mistä haluat palautetta antaa. Julkinen palaute tulee mökin esittelysivulle ja yksityinen palaute ainoastaan asiakaspalvelumme tietoon.

Turvallisuus

Tässä lyhyt muistutuslista, jotta lomanne olisi mahdollisimman turvallinen

– Älä koskaan jätä tulta valvomatta. Kun poistut takan, kynttilöiden tai lyhtyjen luota, sammuta ne ennen lähtöäsi. Ethän myöskään anna lasten leikkiä tulella.

–  Kun tulet mökille, testaa palovaroittimet. Huolitsijamme tarkistavat palovaroittimien toiminnan ja sijoittelun tarkistuskäynneillään. Testaaminen on kuitenkin nopeaa ja voi säästää hengen vaaratilanteen sattuessa. Ole tarvittaessa yhteydessä huolitsijaan, mikäli palovaroitin ei toimi.

– Älä kuivata tekstiilejä saunassa tai patterien päällä. Kuivat vaatteet ovat iso paloturvallisuusriski tulen ja liian kuumien sähköpattereiden läheisyydessä. Mökeissä on erillinen kuivauskaappi, jossa märkiä ulkoiluvaatteita tai pyyhkeitä voi kuivattaa turvallisesti.

– Selvitä mökin osoite ja koordinaatit heti saavuttuasi. Näin osaat ohjata avun paikan päälle.

– Käy seurueesi kanssa läpi poistumisreitit ja toiminta palohälytyksen sattuessa. Etukäteen mietitty toiminta voi säästää hengen vaaratilanteen sattuessa!

Olipa kyseessä kynttilä, takka, nuotio tai kota, muista järki. Älä pidä syttyviä materiaaleja tulen edessä ja älä jätä tulta valvomatta. Älä käytä rikkinäisiä sähkölaitteita ja ilmoita paloturvallisuuspuutteista heti kohteen huolitsijalle.

Järjestyssäännöt

Yleisen viihtyvyyden vuoksi pyydämme huomioimaan seuraavat asiat:

1) Loma-asunto on tullessanne täysin kunnossa.

2) Tupakointi huoneistossa on ehdottomasti kielletty. Ethän heitä tupakantumppeja luontoon, vaan niille osoitettuihin astioihin. Avotulen teko on kielletty.

3) Lemmikkieläinten tuonti huoneistoon on sovittu välittäjän kanssa.

4) Pidättehän ympäristön siistinä. Roskat roskakoriin sekä talousjätteet ja lemmikkieläinten jätökset alueella oleviin jäteastioihin.

5) Olkaa hyvä ja käyttäkää autolle vain sille tarkoitettua ulkopistorasiaa. Pistokkeeseen ei saa kytkeä ulkopuolisten matkailuautoja tms.

6) Huomioittehan vallitsevat metsästykseen ja kalastukseen liittyvät säännöt. Lisätietoja antaa opastuskeskus Kellokas puh. 0205-647 039.

7) Ilmoittakaa mahdollisista rikkoutuneista astioista, kodinkoneista ym. välittömästi member+ asiakaspalveluun tai huolitsijalle havaittuanne tapahtuneen. Huolitsijan yhteystiedot löydät tämän artikkelin lopusta.

8) Lähtiessänne huoneistosta muistakaa tyhjentää roska-astiat sekä astianpesukone. Ennen lähtöänne tarkistakaa, että ovet ovat lukossa ja ikkunat suljettuina. Palauttakaa huoneistonne avain avainlokeroon ja sekoittakaa numerokoodi. Laita poissaolokytkin poissa-tilaan kun luovutat mökin lomasi päätteeksi.

9) Seuraava asukas odottaa saapuvansa viihtyisään huoneistoon. Toimittehan sen mukaisesti.

 

Yleisiä ohjeita

 1. Huoneiston normaali lämpötila on n. 20–22 ºC. Varaava takka lämmittää mökkiä pitkään tulen jälkeen. Lämmitä takkaa maltilla ensimmäisellä kerralla jottei lämpöä tule mökkiin liikaa.
 2. Lämmintä vettä on rajallinen määrä, joten olethan sen suhteen säästäväinen. Vesivaraaja lämpenee yön aikana.
 3. Saunan kiukaalle ei saa laittaa mitään tuoksuvia öljyjä yms. Älä kuivata vaatteita saunassa, se aiheuttaa tulipalovaaran.
 4. Astianpesukoneeseen ei saa laittaa käsitiskiainetta, ainoastaan konetiskiainetta. Astiat on huuhdeltava ennen koneeseen laittoa. Konetta ei saa avata kesken tiskausohjelman. Avaa astianpesukoneen hana ennen koneen käynnistämistä.
 5. Kynttilöitä ja ulkotulia saa polttaa ainoastaan tulenkestävällä alustalla. Grilli on tyhjennettävä ja puhdistettava asianmukaisesti. Huolehdithan paloturvallisuudesta.
 6. Tupakointi on ehdottomasti kielletty kaikissa sisätiloissa.
 7. Muistathan sulkea kaikki ikkunat ja ovet tuulettamisen jälkeen.
 8. Mikäli olet siirtänyt huonekaluja, laitathan ne takaisin entisille paikoille.
 9. Ilmoita huollosta vastaavalle, jos kohteessa on oleskelusi aikana rikkoontunut jotakin. Sovi korvauksista mökin huoltajan kanssa ennen pois lähtöä.
 10. Huomioithan, että majoitusvaraus ei sisällä lakanoita, pyyhkeitä eikä loppusiivousta. Vuoteissa tulee käyttää lakanoita; otathan yhteyttä huollosta vastaavaan, mikäli sinun tarvitsee vuokrata lakanat.
 11. Sähkölaitteita (esim. astianpesukone, pyykinpesukone) ei saa jättää päälle, kun poistutaan sisätiloista. Sammuta valot, sulje ikkunat ja lukitse ovet lähtiessäsi. Jätä lämmityksen ja ilmastoinnin säädöt niin kuin ne olivat saapuessasi (ethän esim. katkaise lämmitystä, koska se voi aiheuttaa talvella mökin jäätymisen).
  Otathan yhteyttä huollosta vastaavaan, mikäli tarvitset lisätietoja majoituskohteeseen liittyen. Mikäli joku laite rikkoontuu vääränlaisen käytön johdosta, on asiakas korvausvelvollinen. Kysy aina, mikäli olet epävarma laitteen käytön suhteen.
 12. Auton lämmityspistorasia on mökin ulkoseinässä. Kannattaa varautua riittävän pitkällä johdolla, että auton lämmittäminen on mahdollista
 13. Rannassa olevassa venevajassa on yhteiskäyttöinen vene vapaasti käytettävissä. Voitte käyttää sitä omalla vastuulla. Emme vastaa veneen kunnosta ja veneilyvarusteiden puutteista. Mikäli kuitenkin havaitset niissä vikoja, ilmoitathan niistä asiakaspalveluumme (info@memberplus.fi)

Wlan

Mökissä on valokuituyhteys. Wlan -verkon nimi ja verkon salasana on kirjoitettu reitittimen päälle.

Televisio

Televisiokanavia katsotaan digiboxin kautta. Käynnistä televisio virtanapista (Philips -kaukosäädin).
Kanavia ohjataan digiboxin kaukosäätimellä (Arris), joten et tarvitse Philips -kaukosäädintä muuhun kuin television avaamiseen ja sulkemiseen.

Sauna

OHJE:

 • Kohteessa on puukiuas. Saat polttopuita Rantasaarentien varrella olevasta puuvajasta
 • Muista avata pelti ennen tulen sytyttämistä kiukaaseen
 • Älä polta samaan aikaan tulta kiukaassa ja tuvan takassa
 • Yksi pesällinen puuta lämmittää saunaa riittävästi.
 • Erityisesti ensimmäisellä sytytykerralla sytytä ensin pieni määrä tuohta tai paperia kiukaassa ja lisää puuta vasta sitten kun olet varmistunut että piippu alkaa vetämään riittävästi. Vedon parantamiseksi voit avata tuuletusikkunan sytytyksen ajaksi.
 • Sulje kiukaan pelti vasta kun puut ovat varmasti palaneet loppuun kiukaasta

Takka

OHJE:

 • Varmista, että takan pelti on auki. Pelti avautuu vetämällä takan yläpuolella olevan metallitikun ulos. Pelti voi olla auki koko oleskelunne ajan.
 • Vedon parantamiseksi voit avata tuuletusikkunan tai ulko-oven sytytyksen ajaksi
 • Älä pidä tulta takassa samaan aikaan, kun lämmität saunaa. Takkaa lämmittäessä pidä saunan pelti kiinni.
 • Sulje tuuletusikkuna kun tuli on kunnolla syttynyt
 • Aseta polttopuut takan oikeanpuoleiseen takanurkkaan
 • HUOM: Erityisesti ensimmäisellä sytytyskerralla aloita hyvin pienellä polttopuumäärällä ja lisää puuta lisää vasta siinä vaiheessa kun tuli on syttynyt ja piippu vetää hyvin. Matalapaineen aikaan sekä kostealla kelillä piippu vaatii lämpenemistä jotta veto on riittävä.

 

Siivous

Huomioithan, että majoitushinta ei sisällä loppusiivousta. Voitte tilata loppusiivouksen päivystyksemme kautta (info@memberplus.fi). Teettehän tilauksen hyvissä ajoin, kuitenkin viimeistään kolme päivää ennen lähtöpäivää. Loppusiivouksen hinta on 95€.

Mikäli loppusiivousta ei ole hoidettu asianmukaisesti, on meillä oikeus veloittaa hälytystyönä tehty siivous edelliseltä vuokralaiselta (180€)

LOPPUSIIVOUSTA TEHDESSÄSI HUOMIOITHAN VÄHINTÄÄN:

 • vuodevaatteet tuuletetaan
 • lattiat ja matot imuroidaan ja lattiat pyyhitään kostealla mopilla
 • astiat tiskataan ja laitetaan paikoilleen
 • tiskipöytä, liesi, uuni, jääkaappi, mikroaaltouuni sekä kaikki pöydät ja tasot puhdistetaan
 • wc ja lavuaarit pestään
 • sauna ja pesuhuone pestään
 • tuhkat viedään pesistä
 • jätteet viedään jätepisteeseen
 • Viethän pullot ja tölkit mukanasi pois

Huolehdithan myös, että piha-alue ja mahdollinen grilli jäävät siistiin kuntoon.

Mikäli tilasit loppusiivouksen, huolehdithan kuitenkin seuraavat asiat:

 • Pöytäpinnat ovat tyhjät, astiat astianpesukoneessa ja kone päällä
 • Tavarat ovat omilla paikoillaan

Ohjeet lemmikkieläimen kanssa lomailevalle

Lemmikkien mukaan ottamisesta tulee aina ilmoittaa A-palveluille etukäteen.

Loman lopuksi mökki tulee siivota erityisen huolellisesti, koska seuraavana mökissä lomailevat ihmiset saattavat olla allergisia.

 • tomuta vuodevaatteet
 • imuroi ja pese lattiat
 • pyyhi kaikki pinnat kostealla
 • Huolehdithan myös, ettei lemmikistäsi jää irtokarvoja esim. sohvaan.

 

Jätehuolto

Puuvajan luota löytyy jäteastia sekajätteille. Eelin kaupan pihasta löytyy lajittelupiste kartongille, lasille, metallille ja paperille.

Yhteystiedot

Mahdollisista puutteista, rikkinäisistä astioista, lampuista ym. pyydämme ilmoittamaan välittömästi päivystykseemme, jotta puutteet voidaan hoitaa mahdollisimman nopeasti. Parhaiten meidät saa kiinni sähköpostitse info@memberplus.fi. Kiireellisissä tilanteissa soita Esa Nordberg 040 590 6443.

Varaukseen liittyvissä kysymyksissä otathan yhteyttä asiakaspalveluumme info@memberplus.fi tai puhelimitse arkisin klo 9-16 p.  040 153 4734.